Vágólapra másolva!
Guus Hiddink lesz az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a nyári világbajnokságon. A holland szakember két hónapig irányítja majd Drogbáékat, utána átveszi a török nemzeti csapatot.

A holland nemzeti televízió (NOS) értesülése szerint a jelenleg az orosz együttest irányító szakember május 15. és július 15. között látja el a szakvezetői teendőket az elefántcsontparti válogatott élén, mielőtt a török válogatott kispadjára ülne le ősztől.

A NOS úgy tudja, mielőtt Hiddink aláírná a szerződését az afrikai csapathoz, bejelenti, hogy az oroszországi kontraktusa megszűnt. A 63 éves tréner éppen egy hete a magyarok elleni 1-1-es döntetlennel búcsúzott az oroszoktól. Hiddink a győri barátságos találkozót megelőzően újságírói kérdésre úgy válaszolt, kivitelezhetetlen az elefántcsontparti szerződés, mert érvényes megállapodás köti nyárig az orosz csapathoz.

Hiddink 1998-ban a holland, 2002-ben a dél-koreai válogatottat vezette elődöntőig a vb-n, míg 2006-ban az ausztrálokkal a nyolcaddöntőig jutott. A 2008-as Európa-bajnokságon elődöntőt játszott az oroszokkal a holland szakember.