Ötven riválist jósolnak az iPadnek idénre

Vágólapra másolva!
Az Arm Holdings chipgyártó cég egyik vezetője szerint még az idén több mint ötven olyan eszköz kerül a boltokba, amelyek a hamarosan érkezik Apple iPad érintőképernyős táblagépének riválisának tekinthetők.
Vágólapra másolva!

Roy Chen, az Arm mobil eszközökkel foglalkozó részlegének vezetője egy tajpeji sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, tudomása szerint az iPad első riválisai a második negyedévben megjelennek majd a mobilszolgáltatók boltjaiban, három hónappal később azonban a kínálat számos új modellel gyarapodik majd.

A leginkább mobiltelefonokban és minilaptopokban használatos lapkáiról ismert cég munkatársa szerint az idén világszerte mintegy ötven olyan tábla-PC-t dobnak majd piacra a gyártók, amelyek az Apple iPadjének konkurensei lehetnek. Bár konkrét neveket nem említett, szavai szerint ezek a mobil számítógépek a legnagyobb mobilszolgáltatók kínálatában is elérhetők lesznek.

Forrás: Apple
Az Apple iPadje

Maga a cég egyébként két ilyen masinát mutatott be: ezek egyike egy 7 colos képernyővel és Arm processzorral szerelt, Google Android rendszert futtató táblagép, amelyet a tajvani Compal gyárt. Ugyancsak e gyártó terméke a másik modell, amely az Android mellett Windows CE szoftverrel is rendelhető lesz, 7 és 10 colos képernyővel. Ez utóbbi készülékek HDMI-csatlakozón keresztül televízióhoz is csatlakoztathatók.