A Mol volt a kivétel Budapesten

Vágólapra másolva!
Minimális pluszt termelt csütörtökön a BUX. A vezető részvények közül a egyedül a Mol gyengült.  
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX minimális - 0,05 százalékos - emelkedés után 22 863 ponton végzett csütörtökön. A részvénypiac forgalma 28,6 milliárd forint volt, ami bőven meghaladja a 21,3 milliárd forintos idei napi átlagot.

A vezető részvények a 0,8 százalékkal 19 550 forintra gyengülő Mol kivételével erősödtek. Az OTP 0,3 százalékkal 6200, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal 718, a Richter 0,5 százalékkal kereken 42 ezer forintra drágult.

Csütörtökön is kitartott az optimizmus, ez emelte a részvényárakat a pesti tőzsdén - értékelte a napi kereskedést Sőre Balázs. A Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője közölte: délelőtt még enyhe mínuszban voltak az árfolyamok, délután azonban ledolgozták veszteségeiket, kivétel csak a Mol volt.

Az olajipari cég a nap első felében 20 ezer forint fölé erősödött, vélhetően még mindig arra a hírre, hogy olajat és gázt talált az iraki kurdisztáni régióban. Délutánra azonban eltűntek a vevők és a papír gyengébben fejezte be a kereskedést szerdai záró áránál. Sőre Balázs kérdésesnek nevezte, hogy meg tud-e kapaszkodni 20 ezer forint fölött a papír, amihez úgy vélte külföldi lendület is kell.

A BUX egyelőre nem találja az irányt, bár Sőre Balázs szerint az, hogy a magas szintekről nem zuhant össze, önmagában is irányt jelenthet.