Vágólapra másolva!
Értékes döntetlent harcolt ki Valenciában a Werder Bremen az Európa Ligában csütörtökön. Csakhogy a németek büntetőből szerzett gólját semmilyen szabálytalanság nem előzte meg.

Kezezés miatt megadott büntetőből jutott vezetéshez a Werder Bremen Valenciában, az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Martin Atkinson játékvezető jókorát tévedett: a beívelésnél semmiféle szabálytalanság nem történt, a kifejelt labda azonban hazai kezet ért az angol szerint.

A mérkőzés végeredménye 1-1 lett, amivel a Werdernek igen jó esélyei vannak a továbbjutásra. Idegenben lőtt gól nélkül viszont jóval nehezebb dolguk lenne.

Február 17-én a Bayern München - Fiorentina Bajnokok Ligája-meccsen Tom Övrebo engedett el a hazaiaknak egy teljesen nyilvánvaló lest - a Bayern azzal a góllal nyert 2-1-re, később pedig idegenben lőtt góllal jutott tovább, miután 3-2-re kikapott Firenzében.

A BL és az EL közt ugyanakkor van egy nagy különbség bírói szempontból: utóbbi sorozatban az UEFA alkalmaz plusz két játékvezetőt, akik a két kapu mögött figyelik az eseményeket. Ennek az intézménynek azonban semmiféle gyakorlati haszna nem volt az elmúlt hónapokban.

Valencia - Weder Bremen 1-1

Noha több sportágban már régóta használják a modern technikát minden különösebb probléma nélkül, a FIFA kategórikusan elzárkózik az újítás bármilyen formájától.

A napokban Louis van Gaal, a Bayern edzője fejtette ki, milyen változtatásokat vezetne be a futballban. A holland szakember többek között videobírót alkalmazna és térfelenként egy játékvezetőt látna a pályán, mivel - mint mondta - a játék rendkívül felgyorsult az elmúlt tíz évben.