Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokság hétfő esti rangadóján az Eger három góllal legyőzte a bajnoki címvédő Vasast.

Eredmény:
TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 5-8 (0-1, 3-3, 0-2, 2-2)
gól:
Varga Dénes, Hosnyánszky, Varga Dániel, Létay, Decker 1-1, illetve Feltham 4, Varga II. Zs. 2, Hárai, Biros 1-1

Presztízsmeccsnek ígérkezett a javából a Szőnyi úti csata, amely egyszersmind - mivel a két gárda kiemelkedik a mezőnyből - alighanem arról is döntött, hogy melyikük nyeri a bajnoki alapszakaszt, vagyis vág neki az élről a rájátszásnak.

A honi kupagyőztes, az ob I-ben címvédő Vasasnak már csak a hazai bajnokság jelent érdemi elfoglaltságot ebben a szezonban, mivel búcsúzott az Euroliga nyolcaddöntőjében, az Eger ugyanakkor - történetében először, s egyedüli magyar csapatként - bejutott az EL legjobb nyolc együttese közé.

A várt izgalmakat hozta a mérkőzés, amelyet az elejétől hatalmas iram, ütközetekkel tűzdelt pólós harc jellemzett. A feszültség, no meg a kölcsönösen szigorú védekezés miatt is az első nyolc percben egyetlen gól esett, amelyet az Eger szerzett egyik kanadai légiósa, Aaron Feltham jóvoltából.

A Vasasnak csaknem 13 perc kellett az egyenlítéshez, az ötödik hazai emberelőnyös szituációban Varga Dénes volt eredményes, majd utána Hosnyánszky Norbert bombájával a vezetés is átkerült a fővárosiakhoz. Igaz, csak röpke időre, mert Hárai Balázs és a duplázó Feltham révén hamar 2-3-ra módosult az állás, végül 4-3-as Eger-vezetésnél vonulhattak el a nagyszünetre a felek.

A harmadik negyedet Biros Péter kapufára lőtt ötméterese vezette be, Feltham azonban javított (3-5), majd maga Biros is: a háromszoros olimpiai bajnok újabb büntetőjét már nem hibázta el (3-6).

A negyedik játékrészben aztán hamar megpecsételődött a Vasas sorsa: jó egy perc telt el, amikor megint Feltham, a rangadó hőse volt jókor jó helyen, aki negyedszerre is bevette Nagy Viktor kapuját (3-7). Létay Krisztián - kettős fórban -, majd Decker Ádám szépített (5-7) ugyan, de az Eger - amely a Birost víz felett megütő Varga Dénes 4 percre szóló, csere nélküli kiállítása miatt a hajrát emberelőnyben játszhatta végig - innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Varga II. talált még be, végül a hevesiek ünnepelhették a március 15-i összecsapást

a nap másik meccsén:
Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért - Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK 7-5 (1-0, 2-1, 3-2, 1-2)