Folytatódó optimizmus a pesti tőzsdén is

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 186,26 pontos emelkedéssel, 24 123,25 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,78 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Optimisták a világ részvénypiacai, így a Budapesti Értéktőzsdén is folytatódhat az emelkedés szerdán. Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint egyelőre nincs ok a hangulat megváltozására, bár "elképesztő a túlvettség" egyes piacokon, és a BÉT a világ egyik legjobban teljesítő tőzsdéje már hetek óta. Az elemző szerint rövidtávon ez le tudná fékezni a piacokat, de egyelőre minden pozitív. Az ázsiai piacok követték az amerikai tőzsdék keddi emelkedését, és a határidős indexek is erősödést jeleznek előre szerda reggel. Megjegyezte, hogy a forint is lokális csúcson van.

A CIB Bank reggel kiadott elemzésében kiemeli, hogy több kedvező hír is segítette a részvénypiacok emelkedését kedden. Az amerikai jegybank (Fed) nem változtatott alapkamatán, és ismét hosszú időre elkötelezte magát az alacsony kamatszint mellett, az S&P hitelminősítő intézet pedig levette Görögországot a negatív figyelőlistáról. A New York-i S&P 500 index 17 havi csúcsra emelkedett a keddi tőzsdezárásban. A CIB Bank elemzői szintén nem látnak fundamentális okot arra, hogy a piaci jókedv alábbhagyjon.