Banki jelszavakra utazik az új Facebook-vírus

Vágólapra másolva!
Banki jelszavakra utazó vírussal támadják a facebookozókat. A jelszó megváltoztatására felszólító levéllel érkező kártevő nem veti meg a személyes adatokat sem.
Vágólapra másolva!

Jelszóváltoztató oldalra mutató linket tartalmazó levéllel próbálják lépre csalni a kiberbűnözők a legnépszerűbb közösségi oldal felhasználóit. A támadást észlelő McAfee szakemberei szerint többmillió csalilevelet küldtek ki a támadók az oldal európai, amerikai és ázsiai felhasználóinak.

A linket óvatlanul lekattintók számítógépére több kártevő próbál meg feltelepülni. Ezek közül a vírusirtókat és védelmi programokat gyártó McAfee szerint a banki jelszavakra utazó szoftver a legveszélyesebb.

A Facebook a Reutersnek nyilatkozó szóvivője nem kommentálta az esetet, arra azonban felhívta a figyelmet, hogy a cég biztonsággal fogalkozó aloldalán már figyelmeztette a felhasználókat. A Facebook Security nemcsak a támadásokról értesíti a követőit, de tippeket is ad a közösségi oldal biztonságos használatához. A fontos információkat tartalmazó oldalnak jelenleg 1,5 millió rajongója van, azaz a facebookozók többsége nem innen értesül a sebezhetőségekről.