Vágólapra másolva!
A Valenciának rúgott hétvégi mesterhármas után szerdán, a Bajnokok Ligájában a Stuttgartnak is berámolt két gólt Lionel Messi. Pep Guardiola, a Barcelona edzője az NBA klasszikusaihoz hasonlította támadóját. A nap másik továbbjutója, a Bordeaux egyedül a katalánokat kerülné el a folytatásban.

A Stuttgart bravúros 1-1-et csikart ki a Barca elleni párbaj első meccsén, ám a visszavágón már esélytelen volt. Messi már a 14. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik végül meg sem álltak 4-0-ig.

"Izgató a tudat, hogy megint ott vagyunk a legjobb nyolc között" - nyilatkozta Pep Guardiola.

A Barca vezetőedzője az NBA legnagyobbjaihoz hasonlította Messit: "A legjobb játékos mindig ott van a legfontosabb momentumoknál, ő az akciók lelke, ahogyan Michael Jordan a Bullsnál, vagy Kobe Bryant a Lakersnél, Leo ugyanezt jelenti most nekünk. Azt akarjuk, hogy maradjon a csapatnál, mert ő a legjobb, senkiért el nem cserélnénk."

Joan Laporta klubelnök is dicsérte az argentint: "Együttesünk motorja Messi, hatalmas tehetség, aki szórakoztat is bennünket a legfontosabb pillanatokban, de az egész csapat fantasztikus színvonalon játszott."

A nap másik párharcában a francia Bordeaux oda-vissza verte az Olimpiakoszt. A Real Madridot búcsúztató Lyonnal együtt így 2004 óta először jutott két francia csapat BL-negyeddöntőbe. A bordeaux-iak csupán egy klubot kerülnének el a folytatásban, amint Laurent Blanc vezetőedző kijelentette: "Bárki jöhet, kivéve a Barcelonát."