Vágólapra másolva!
Nagyon csúnyán kikapott az Interligában a Vasas férfivízilabda-csapata: a magyar bajnoki címvédőt a belgrádi Partizan hét góllal győzte le a Szőnyi úton péntek este.

Vízilabda Interliga:
TEVA-VasasPlaket - Partizan Beograd (szerb) 4-11 (1-7, 0-0, 1-1, 2-3)
A magyar góldobók: Varga Dénes, Fülöp, Decker, Varga Dániel

A román, szerb, szlovák és magyar élvonalbeli együtteseket felvonultató, harmadik számú európai klubtornának minősíthető sorozat pénteki rangadójának külön érdekességét az adta, hogy a Partizan szerdán Egerben játssza a hevesiekkel az Euroliga négyes döntőjébe, a Final Fourba jutásért kiírt párharc első mérkőzését.

Hogy mire számíthat Gerendás György csapata a negyeddöntőben, arra péntek este adott ízelítőt a belgrádi alakulat. A világbajnokkal tűzdelt szerb csapat a négy olimpiai bajnokával felálló Vasas ellen elképesztően hatásosan kezdett, s már az ötödik percben 0-5-öt mutatott az eredményjelző. Varga Dénes törte meg a magyar gólátkot, majd 1-5-nél Földi László lecserélte kezdőkapusát, Jónás Györgyöt a válogatott kerettag Nagy Viktorra, de a nagyszünetre így sem javult a helyzet (1-7).

A folytatásban az ifjú Fülöp Bence szépített (2-7), ám az akciók pontosságában a Vasashoz hasonlóan eredménytelenné váló vendégek egyszer azért csak betaláltak (2-8).

Az utolsó negyedben hazai részről Decker Ádám és Varga Dániel vette be a rivális kapuját, csakhogy a Partizan-akciók közül több is góllal zárult, így meghökkentően csúnya, kiütéssel felérő 11-4-es vereséggel volt kénytelen távozni alkalmi otthonából, a Szőnyi úti vasutas uszodából a Vasas.