Adómentes üdülési csekket akarnak a szállodások

Vágólapra másolva!
Több pontból álló javaslatcsomagot állított össze a Magyar Szállodaszövetség arról, hogy milyen kormányzati intézkedéseket vár az ágazat fellendítése érdekében. Többek közt szeretnék az üdülési csekkekre kivetett adó kulcsának 0 százalékra csökkentését.
Vágólapra másolva!

A hazai szállodaipar jelenlegi helyzetének értékelése című összeállítást ismertető hétfői budapesti sajtótájékoztatón Erdei János, a szövetség elnöke elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a szállodai és vendéglátó áfakulcsok közelítsenek az uniós átlagához, legyen ismét adómentes az üdülési csekk, növekedjen a nemzeti marketingkeret, valamint állítsák vissza az idegenforgalmi adó korábbi állami kiegészítésének nagyságát.

Az üdülési csekk - a legtöbb cafeteriaelemmel együtt - idén lett adóköteles, 25 százalékos adókulccsal. Éves szinten a minimálbér 100 százalékáig, azaz 71500 forintig lehet adni kedvezményesen. A kedvezmény a 25 százalékos kulcsot takarja, mivel ezen felül jóval magasabb a terhelés.

A dokumentumot, amelyet a szövetség elnöke "gördülő lobbianyagnak" nevezett a tervek szerint a szakemberek eljuttatják az összes parlamenti párthoz.