Vágólapra másolva!
Kialakult a júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülési programja. A csapat április közepén négyes tornán vesz részt, majd júniusban következik a szlovén elleni vb-selejtező. Keret még nincs, de azt már tudni lehet, a szakvezetés számít Nagy László és Mocsai Tamás szereplésére is.

Az elnökség keddi ülésén támogatta Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány elképzelését. Eszerint az április 16. és 18. közötti, észak-magyarországi Pannon-kupára április 12-től Veszprémben készül a csapat úgy, hogy április 13-án este a Veszprém hazai környezetben lejátssza az egyik bajnoki elődöntős összecsapását.

A válogatott 16-án Ózdon Görögországgal, 17-én Tiszaújvárosban Szlovákiával, 18-án Miskolcon pedig Lengyelországgal találkozik. A Pannon-kupára a keretet március végén vagy április elején adja meg a Mocsai-Csoknyai páros.

A szlovénok elleni vb-selejtező első mérkőzésére június 12-én vagy 13-án idegenben, 20-án pedig hazai pályán kerül sor. Erre a fontos párharcra június elsejétől készül a nemzeti együttes. A vb-selejtező különösen abból a szempontból fontos, hogy a jövő januári svédországi vb-ről már lehet kvótát vagy pótselejtezős helyet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

A bajnoki finálésorozatra kettős menetrend készült attól függően, hogy az MKB Veszprém bejut-e vagy sem a Bajnokok Ligája május 29-30-i kölni négyesdöntőjébe. Ha a klub ott lesz a Final Fourban, akkor a játéknapok május 9., 12. és 16., szükség esetén május 19. és 23. lesznek. Abban az esetben, ha a Veszprém nem lesz BL-elődöntős, úgy május 9-én, 16-án, 23-án és szükség esetén május 26-án és 30-án rendezik az NB I-es döntő meccseit.

"Most kaptuk meg az engedélyt a vb-selejtezős felkészülésre. Eldőlt, hogy milyen program szerint haladunk a szlovénok elleni kulcsfontosságú meccsekre. A Pannon-kupára még nem állt össze a keret, túl sok a bizonytalansági tényező" - mondta Mocsai Lajos.

Hozzátette: például Gál Gyula és Zubai Szabolcs a napokban orrtörést szenvedett, Nagy Lászlóval még egyeztetni kell, hogy vállalja-e a játékot, illetve Mocsai Tamás - aki korábban lemondta a válogatottságot - miként dönt az apai hívó szóra.

"A Pannon-kupára kísérleti keret lesz, és elképzelhető, hogy mások is kapnak meghívót a vb-selejtezőre" - fogalmazott Mocsai Lajos.

Kialakult a Győr BL-menetrendje

Április 11-én és 18-án játssza a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjét a Győri Audi ETO KC a román Oltchim Valcea ellen. Az európai szövetség (EHF) honlapjára kedden került fel, hogy az előző idényben finalista magyar bajnok április 11-én 17.15-kor fogadja Szűcs Gabriella együttesét, míg a visszavágón április 18-án, magyar idő szerint 16.15-kor lép pályára Valceában. A román klub képviselője jelezte az EHF-nek, hogy április 18-án egy későbbi időpontban szeretnének pályára lépni, és ez ügyben - egyeztetve a közvetítő televíziós társasággal - még a héten döntés születhet.