Szolid fékezés a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,44 pontos csökkenéssel, 25 001,10 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,19 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Péter János, a KBC Securities üzletkötője arról számolt be, hogy az amerikai piac fejlemények meglepték a nemzetközi piacokat és csütörtökön a budapesti zárás előtti rally "ránk ragadt, mint szamáron a fül". Miközben a nemzetközi piacok visszakorrigáltak, a Budapesti Értéktőzsde mutatója csütörtökön két éves csúcson zárt. A bróker beszámolt arról, hogy a Goldman Sachs tartásról vételre ajánlotta az OTP-t. A magyar bankpapír a Mollal együtt olyan szinteket lépett át, ami elgondolkodhatja a befektetőket.

Összességében szolid korrekció várható pénteken a budapesti részvénypiacon, de hogy ez a "fékbehúzás" mennyire lesz tartós, az kérdéses - vélekedett Péter János.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője változatlanul úgy látja, mintha az eladók eltűntek volna, főleg a magyar piacon. A bróker megjegyezte, hogy a korrekciótól mindig tartani kell, de ennek továbbra sincs semmi nyoma. Lassan mérlegelni lehet a tőzsdemutató történelmi csúcsának elérését, "csak még egy ilyen hónap kell hozzá".

Balásy Zsolt megjegyezte: a Magyar Telekom ára még közel sem mutatja a gazdasági környezetnek azt a javulását, mint az OTP-é, pedig - az osztalék miatt - a kamatkörnyezet is kedvez a telekomcég papírjának.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 605,11 pontos, 2,48 százalékos emelkedéssel, 25 047,54 ponton - több mint két éve nem látott csúcson - zárt csütörtökön.