Elutasították a ScienNet-vezér indulását a választáson

Vágólapra másolva!
Formai hiba miatt utasította el a helyi választási bizottság a ScienNet-ügy előzetesben lévő gyanúsítottjának, Leinemann Zsoltnak a képviselő-jelölti nyilvántartásba vételét - mondta a Független Hírügynökségnek Futó Barnabás, a férfi jogi képviselője. Az ügyvéd szerint az volt az indok, hogy az ügyfele élettársának adott megbízólevél nem volt megfelelő. A döntést a bíróságon támadják meg.
Vágólapra másolva!

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a ScienNet-ügy gyanúsítottja, Leinemann Zsolt Debrecenben indult volna egyéni képviselőjelöltként a választásokon. Össze is gyűjtötték számára a megfelelő számú ajánlószelvényt.

Leinemann Zsoltnak megvolt a megfelelő számú ajánlószelvénye, nyilvántartásba is vették, de egy ismeretlen magánszemély fellebbezést nyújtott be ellene - mondta a Független Hírügynökségnek Futó Barnabás, Leinemann Zsolt jogi képviselője. A csütörtökön született elutasító döntésben azonban nem a fellebbezésben foglaltak szerepelnek indoklásként, hanem az, hogy formai hibás a megbízólevél, amit ügyfele az élettársának állított ki, hogy az országgyűlési választásokon mindenben eljárhasson a nevében. A választási bizottság szerint az a papírral a baj, hogy nincs benne konkrétan, hogy kopogtatócédulát is gyűjthet a számára.

Futó Barnabás szerint a döntést a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon megtámadják, ezt vasárnapig tehetik meg a törvényes határidőn belül, így a keresetlevelet aznap délelőtt fogják benyújtani az ügyben.

A ScienNet ügyben egyébként a Vám- és Pénzügyőrség nyomoz adócsalás és sikkasztás miatt. A gyanú szerint az amerikai bejegyzésű cég valójában piramisjátékot hozott létre, vagyis a kiadásokat csak úgy fedezhették, ha egyre több ember lép be a speciális törzsvásárlói rendszerükbe. Leinemann Zsolt, a cég hazai képviselője előzetesben van.