Erősen nyitott a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Jól kezdett a BUX hétfőn. A pénteki korrekció után nagyobb emelkedés is jöhet, de valószínűbb az iránykeresés a piacokon, így a Budapesti Értéktőzsdén is - vélik az MTI által megkérdezett szakértők.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,03 pontos emelkedéssel, 24 773,27 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,48 százalékkal erősödött. Jelentősebb makroadatot hétfőn nem közölnek, a kisebbek befolyásolhatják a piacokat.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír üzletkötője szerint a pénteki enyhe korrekció után hétfőn akár nagyobb emelkedés is lehet. A nemzetközi piacokon csak "rövid pihenőket" látni, de töretlen az emelkedő trend. Úgy tűnik, véli a bróker, hogy a tőzsdék mostani "megpihenése" a lemaradókat kezdi felzárkózatni: ez magyarázhatja a Magyar Telekom részvényének pénteki jó teljesítményét is. Az üzletkötő hozzátette: a papírban még mindig van potenciál.

A BUX 392,30 pontos, 1,57 százalékos csökkenéssel, 24 655,24 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 37,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.