Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke továbbra is kétségesnek tartja, hogy Ukrajna képes lesz-e megrendezni a 2012-es kontinensviadalt, amelynek a lengyelekkel közösen adna otthont.

A francia sportdiplomata igen aggasztónak tartja, hogy a lvivi stadion építési munkálatai nem haladnak. Szintén elégedetlenségének adott hangot a tekintetben, hogy a döntő tervezett helyszínének, azaz a kijevi létesítménynek a felújítása során is csúszás tapasztalható.

Platini jövő héten Ukrajnába utazik, hogy saját szemével győződjön meg az előkészületek jelenlegi állásáról, s hogy találkozzon az új ukrán kormány tagjaival.

Az UEFA 2008 szeptemberében mindkét országot figyelmeztette az előkészületek lassúsága miatt, de végül mindkét országnak 4-4 helyszínnel zöld utat adott tavaly decemberben. Platini szerint Lengyelországban minden rendben halad, s úgy véli, Kijevben a szokottnál zordabb tél hátráltatta a munkálatokat, de nem lesz gond a fővárosban. Hozzátette, ha a kijevi stadion mégsem készül el, akkor Ukrajna egyáltalán nem lesz házigazdája az Eb-nek.

"Nincs B terv" - jelentette ki Platini arra a kérdésre, hogy esetleg Németország ugorhatna be Ukrajna helyére.