Vágólapra másolva!
Sérülések, betegségek hátráltatták az elmúlt hónapokban Káté Gyulát, az utóbbi évek legeredményesebb magyar amatőr ökölvívóját, aki immár egészségesen készül a válogatott tatai edzőtáborában. Szabadidejében gyógytornázik, hogy sikeresen szerepeljen az idei év fő versenyén, a júniusi Európa-bajnokságon.

"Februárban, a Bocskai-emlékversenyen egy makacs betegség miatt nem tudtam indulni, három hetet hagytam ki, mert begyulladt a mandulám és az arcüregem" - nyilatkozta az MTI-nek a tavalyi világbajnokságon bronzérmes kispesti bokszoló. "Antibiotikumos kúrát kaptam, amit meg is kellett ismételni, mert nem jöttem rendbe első nekifutásra."

A tavalyi év óta Szántó Imre irányításával készülő 64 kilós öklöző a milánói világbajnokságon bravúrosan szerepelt, egészen az elődöntőig menetelt, ahol mindössze egyetlen ponttal kapott ki az amerikai Frankie Gomeztől. Bronzérme értéket csak növeli, hogy sérülten, fájdalmak közepette jutott a világ négy legjobbja közé.

"El volt csúszva néhány csigolyám, a hatos és hetes ráadásul nyomta a csontvelőt, s ez komoly fájdalmakat okozott. A csontkovács aztán segített rajtam, azóta pedig edzések között, mondhatni szabadidőmben gyógytornázok, így noha nem tökéletes, sokkal jobb már, és rendesen tudok edzeni. Jó erőben érzem magam, hamarosan megyünk Ankarába az Ahmet Cömer-versenyre, júniusban pedig jön a moszkvai Eb" - mondta Káté.

Káté Gyula a mostani amatőr válogatott legtapasztaltabb és legeredményesebb tagja. A 28 éves bokszoló a tavalyi mellett a 2003-as világbajnokságon is bronzérmet szerzett, 2008-ban Európa-bajnoki második volt, 2004-ben és 2006-ban pedig harmadik lett a kontinensviadalon.