A Fidesz szerint egy évet várni kell a nagyszabású adóátalakításra

Vágólapra másolva!
Kisebb változások már idén is lehetnek, de az adórendszer alapvető módosítására csak jövőre van lehetőség Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint. A politikus pártja elnökségi ülése után beszélt arról, hogy még nem lehet megmondani pontosan, milyen ütemezés szerint lehet módosítani az adókon.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint lehetnek olyan kisebb adótételek, ahol már idén is lehet változtatni, rendszerszintű módosításra azonban csak jövőre van lehetőség az adórendszerben.

Az ellenzéki politikus a Fidesz keddi elnökségi ülése után tartott tájékoztatóján elmondta, hogy az irány világos: a Fidesz adócsökkentésben gondolkodik, ez teremt majd ugyanis lehetőséget arra, hogy több munkahely legyen. Az ütemezésére pontos választ azonban csak akkor lehet adni, ha megtörténik az átadás-átvétel, és kiderülnek esetleg olyan tételek, amelyeket korábban nem ismertek - tette hozzá.

Tekintettel a munkanélküliek magas számára, már idén hozni kell olyan lépéseket, amelyek a munkahelyteremtés érdekében születnek: nemcsak gazdaságfejlesztési intézkedéseket kell hozni, nemcsak a bürokráciát kell csökkenteni, hanem módosítani kell az adótételeken is - mondta Varga Mihály, aki rendszerszintű változásra ugyanakkor csak jövőre lát esélyt.