Káosz volt az eredetiségvizsgáló állomásokon

Vágólapra másolva!
Nem tudták rendbe tenni az Eclispe Zrt. eredetiségvizsgáló programját, amely a túl sok kapcsolódás miatt nem tudott megfelelően működni - közölte az RTL Klub. Az illetékes hivatal korábban azt mondta, hogy a hibát elhárították.
Vágólapra másolva!

Káosz volt csütörtökön az eredetiségvizsgáló állomásokon, mert nem működött az Eclipse Zrt. programja - adta hírül az RTL Klub Híradója. A bajt állítólag az okozta, hogy "nagyon sokan kapcsolódtak a rendszerhez", a cég azt ígéri, hogy péntekre rendben lesz a rendszer.

A televízió információi ellentmondanak annak, amit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közölt csütörtökön, a szervezet ugyanis azt mondta, hogy délelőtt 10 óra után pár perccel az informatikai rendszer rövid időre leállt, de a problémát a rendszer üzemeltetői azonnal azonosították, lokalizálták és elhárították. (Erről itt olvashat bővebben.)

Az RTL Klub információi szerint az eddig megszokott 35-40 perc helyett három órát kellett várniuk az autósoknak, ami a vizsgálócégeknek jelentős bevételkiesést okoz.

Az Eclipse 2009. december 31-én hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás során nyert el nettó 4 milliárd 950 millió forintot a járművek előzetes eredetiségének hatósági megállapítását támogató központi informatikai rendszer módosítására és négyéves üzemeltetésére. Az Eclipse vezetői március eleje óta előzetesben vannak, mert több milliárdos pénzmosással és adócsalással gyanúsítják őket.