Vágólapra másolva!
Szatmáry Kristófot, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökét választották a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnökévé a szervezet csütörtökön megtartott évi rendes közgyűlésén.

Az eddigi elnök, Benedek Fülöp személyi okokra hivatkozva megerősítette, hogy lemond a tisztségéről. A szövetség tájékoztatása szerint "a közgyűlés a lemondást egyhangúlag elfogadta, és köszönetét fejezte ki Benedeknek az elmúlt hét évben végzett eredményes tevékenységéért, amellyel nagyban hozzájárult a MOATSZ működőképességének biztosításához."

A közgyűlés a kétórás ülésen a jelölő bizottság javaslatát elfogadva, egyhangúlag választotta meg elnöknek az egyedüli induló Szatmáry Kristófot. Az új elnök megbízatása 2012-ig szól. A testület határozott arról is, hogy két fővel bővíti az elnökség létszámát. A szövetség eddigi két alelnöke, Juhos József és Világosi Gábor mellé egy harmadikat is választottak Flamm Tibor személyében.

A 2004-ben kinevezett Benedek decemberben a "hivatali tevékenységével összefüggésben felmerült problémákra tekintettel" felajánlotta lemondását, ezzel azonban az elnökség nem értett egyet és jelezte, hogy a kérdést a rendes közgyűlés elé terjeszti. Benedeket, az agrártárca volt szakállamtitkárát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgató-helyettesét hivatali visszaélés miatt - nem jogerősen - másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte decemberben a Heves Megyei Bíróság, amely mellékbüntetésként 3 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta a vádlottat.