A válság nem gátolta az Eagle Ottawa fejlődését

Vágólapra másolva!
A válság miatt hozott intézkedések nem akadályozták jelentősen a szolnoki Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedelmi Kft. bővülését, a cég kikészítőüzemének kapacitása az elmúlt öt évben megduplázódott - közölte szerdán a gyár igazgatója.
Vágólapra másolva!

"Igen érdekes és eseménydús volt az eltelt öt esztendő". Ez idő alatt a cég duplájára bővítette a kikészítőüzem kapacitását és egymillió dollárt költött a szabászati részleg fejlesztésére - mondta John Staines, az Eagle Ottawa szolnoki gyárának vezetője.

Az üzem prémium, valamint középkategóriába sorolt autómárkákhoz gyárt üléshuzatként használt bőrt. Ehhez a cserzett és hasított alapanyag Dél-Amerikából és Spanyolországból érkezik Szolnokra, ahol azt festik és a megrendelő igényei szerinti paraméterek alapján méretre szabják.

Az üzem Európa számos országába, így egyebek mellett Csehországba, Lengyelországba, Szlovéniába, Németországba, Franciaországba és Nagy-Britanniába is szállítja termékeit a vállalat. Az Eagle Ottawa gépjárműipari partnereit sorolva John Staines többek között a Mercedest, a Land Rovert, a Fordot, a Renault-t és a Hondát említette.

Csernák Péter személyzeti vezető pedig azt emelte ki, hogy a gazdasági válság miatt a társaság 2008 végén szigorú megszorításokra kényszerült. Ekkoriban vezették be a négynapos munkahetet, miközben szűk fél év alatt a gyár dolgozói létszáma körülbelül a felére esett vissza. A cég így megőrizte működőképességét és az elmúlt egy évben újra bővíteni tudta szakembergárdáját. Jelenleg több mint 400-an dolgoznak az üzemben. Az Eagle Ottawa egyébként kezdte meg működését a megyeszékhelyen, a Szolnoki Ipari Parkba pedig kereken öt éve, 2005 áprilisában, a park első befektetőjeként költözött.