Vágólapra másolva!
Öt hónapos kihagyás után tér vissza Robin van Persie, az Arsenal labdarúgócsapatának holland válogatott támadója, aki szerdán, a Tottenham elleni bajnoki mérkőzésen már tagja lesz a keretnek.

A 26 éves holland csatár tavaly novemberben szenvedett bokaszalag-sérülést az Olaszország elleni barátságos meccsen, s a múlt héten kezdhette el a teljes értékű edzést.

Arséne Wenger, az Arsenal francia vezetőedzője kedden azt mondta, Van Persie a kispadon kezd a szerdai összecsapáson. "Van egy kis meccshiánya, de ha beválasztok egy játékost a csapatba, akkor az azt jelenti, hogy teljesen egészséges" - mondta a szakvezető. "Az ilyen döntések mindig hordoznak magukban kockázatot, de az ő esetében különösen óvatosak voltunk."

Az Arsenal a listavezető Chelsea mögött hárompontos hátránnyal harmadik a Premier League-ben, melynek idei küzdelméből még öt forduló van hátra.

A Tottenham számára szintén fontos lesz a meccs, hiszen az Arsenal elleni észak-londoni derbi mindig nagy presztízzsel bír, másrészt a Spurs harcban áll a BL-részvételt jelentő negyedik helyért, amelyet jelenleg a nála négy ponttal többet gyűjtő Manchester City foglal el.