Vágólapra másolva!
Eladhatja az Arsenal focicsapatában lévő 15,9 százalékos részesedését Lady Nina Bracewell-Smith. A manőver tulajdonosváltáshoz vezethet az Ágyúsoknál, írja a SkySports.com.

Bracewell-Smith, az Arsenal korábbi igazgatója megbízta a Blackstone bankárait, hogy találjanak vevőt a klubban lévő részesedésére. A londoniak igazgatótanácsából 2008-ban kivonult hölgy kulcsfigura lehet a tulajdonlás szempontjából, mivel a negyedik legnagyobb részvénycsomag az övé.

Két új tulajdonos jöhet szóba: Stan Kroenke jelenleg az Arsenal-részvények 29,98 százalékát birtokolja, ha ez a szám 30 fölé emelkedne, máris az amerikai üzletemberé lenne a döntő szó az Emirates-stadionban. Márpedig Kroenke kész eladni az NFL-ben szereplő St. Louis Ramsben lévő részesedése egy részét, írja az angol lap.

A másik lehetséges új tulajdonos a Red and White Holdings, melynek élén Alisher Usmanov áll, s a 26,29 százalékos részvénycsomagot birtokol.

Danny Fiszman, az Arsenal igazgatója 16,11 százalékkal rendelkezik, míg a maradék 11,72 százalék több kisebb részvényes közt oszlik meg.