Molnár Gyula se volt elég vonzó a Fidesznek

Vágólapra másolva!
Molnár Gyula az MSZP XI. kerületi képviselőjelöltje szerdán vitára hívta Simicskó Istvánt, a Fidesz jelöltjét. A Fidesz szerint nincs értelme a vitának. Az első fordulóban Simicskó 6 százalékkal verte meg Molnárt.
Vágólapra másolva!

Vitára hívja Molnár Gyula, az MSZP XI. kerületi képviselőjelöltje Simicskó Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét. Az MTI-hez szerdán eljutatott nyílt levélben Molnár - aki egyben a XI. kerület polgármestere - azt kérte Simicskótól, hogy április 14. és 22. között jelöljön meg egy időpontot, amikor az Újbuda TV nyilvánossága előtt vitáznának.

Simicskó erre reagálva azt írta: nincs értelme a vitának az országot tönkretevő, saját korrupciós ügyeinek súlya alatt összeomló MSZP-vel. "Vitán felül áll, hogy a magyar emberek vasárnap eldöntötték, milyen irányt akarnak Magyarországnak, a kérdés a második fordulóban már csak az, hogy ehhez mekkora nemzeti egységet biztosítanak" - olvasható a politikus közleményében.

Az első fordulóban a XI. kerület 16-os körzetében Simicskó 44,48 százalékot, Molnár Gyula 38,22 százalékot ért el. Harmadik az LMP jelöltje lett 9,44 százalékkal. A körzetben 2002-ben és 1998-ban is Molnár szerzett mandátumot. A Fidesz jelöltjei vasárnap a 176-ból 175 körzetben győztek, közülük 119 szerzett mandátumot már az első fordulóban. Az MSZP szempontjából a 16-os választókerületben született az egyik legszorosabb eredmény.