Vágólapra másolva!
A címvédő Sopron 83-77-re kikapott a vendég Pécstől a női kosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjének pénteki nyitányán. A találkozó legjobbja a vendégeket erősítő és négy triplát is dobó Alexandria Quigley lett 25 ponttal. A párharc második mérkőzését kedden rendezik Pécsett.

Döntő, 1. mérkőzés:
MKB-Euroleasing Sopron - MiZo Pécs 2010 77-83 (19-19, 22-21, 17-23, 19-20)
A legjobb dobók:
Holt 20, Toliver 16, Horti 15, Milovanovic 10, illetve Quigley 25, Vajda 21, Krnjic 12

A címvédő házigazdák kezdték jobban a női NB I történetének tizedik Sopron-Pécs döntőjét, ám a hetedik percben már a legutóbb bronzérmes baranyaiak vezettek, akik a sérült amerikai Ohlde-t nem is nevezték a meccsre. A döntetlennel végződött nyitónegyedet követően Vajda és Turóczi révén ismét meglépett a mecsekaljai gárda, de a nagyszünetben mégis a Holt vezette Székely-együttes vonult minimális előnnyel az öltözőbe (41-40).

Térfélcsere után a pécsi Quigley pillanatai következtek, aki a 25. percben már 15 pontnál tartott, a Füzy-tanítványok pedig 49-56-ra elhúztak. Az 58-63-ról rajtoló zárószakaszban a tavalyi döntőben a Szegedet verő hazaiak nem tudtak faragni hátrányukon, mivel hat perc alatt mindössze négy pontot hoztak össze. A hajrában még egyszer négy pontra megközelítette riválisát a Sopron, ám az igazi izgalmak elmaradtak, és a pécsiek meglepetésre idegenben megnyerték a finálé első összecsapását.

"A Pécs okosan játszott, pontosabb csapatjátékot mutatott be, és végig kézben tartotta a meccset. Rajtunk látszott a két hét tétmérkőzés nélkül, a hajrában pedig már hitehagyottan küzdöttünk. Nehéz lesz talpra állni, de megmutattuk már idén, hogy képesek vagyunk rá" - értékelt Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője.

Füzy Ákos, a Pécs vezetőedzője csapata lábmunkáját dicsérte: "Az első félidőben tapasztalatlanabb játékosaim nehezen dolgozták fel a stresszt, az ellenfél sok támadólepattanót is szerzett, aztán feljavult a lábmunkánk, és higgadtabban büntetőztünk. Hiányzott a két amerikai légiósunk, úgyhogy kisebb csodát tettek ma a lányok. Visszavettük a pályaelőnyt, de természetesen nem dőlt el még semmi."