Kiszivárgott az iPhone 4

Vágólapra másolva!
Kütyüblogokhoz szivárgott ki az Apple készülőben lévő új iPhone-ja. A rajongók által nyárra várt új okostelefon nagyobb felbontású kijelzőt, jobb kamerát és - a jelenlegi információk szerint - meghökkentően új dizájnt kapott.
Vágólapra másolva!

Az Apple következő okostelefonjának egy, valószínűleg valamelyik fejlesztő által elhagyott példányát egy San José-i bárban találta meg egy szerencsés vendég. A készülék hamar megtalálta az útját Gizmodo kütyübloghoz, akik alaposan szemrevételezték az Apple következő nagy dobásának szánt új iPhone-t.

Egészen valószínű, hogy az Apple lecseréli az iPhone bemutatásakor még hatalmasnak számító 320*480 pixeles felbontású kijelzőjét. Az új kütyü felbontása valószínűleg 960*460 pixel lesz, azaz a képernyőn négyszer annyi pixel kap helyet, mint korábban, ez már csaknem olyan felbontás, amit egy netbook használ - feltehetően jelentősen javítva majd a képminőséget.


Szögletesebb lesz az új iPhone

Rossz hír azoknak, akik az első kiszivárgott készülék után máris iPhone 4-re vágynak, hogy az iPadhez hasonlóan az új szabványú microSIM kártyát használ. A hagyományos SIM-nél jóval kisebb azonosítóchipet hazánkban egyelőre egy szolgáltató sem vezette be, így a szürkeimporttal Magyarországra kerülő készülékeket sem lehet majd hazai hálózatokon használni.

Fotómobillá válik az iPhone

Az Apple javított az iPhone dicséretet ritkán kapó kameráján is. A kiszivárgott készülék lényegesen nagyobb lencsét tartalmaz, valószínűleg a mögé szerelt érzékelő is jobb minőségű. Ami pedig még fontosabb lehet a bulifotósoknak, hogy az új iPhone-ba vakut is szereltek, így lényegesen jobb felvételeket lehet vele készíteni.

Forrás: [origo]
Netbooknyi felbontású kijelzőt kap az iPhone

Azoknak is érdekes lehet majd a legújabb Apple telefon, akik fotózás helyett videochatelni szeretnének a készülékkel. Az új iPhone előre néző kamerával is rendelkezik, így akár Skype-olni is lehet majd rajta. A chatelést és a telefonálást javítja a készülék tetején elhelyezkedő, zajszűrésre használható második mikrofon is.

Akad még csiszolnivaló

A készülék háza nélkülözi az Apple eddigi készülékeire jellemző kifnomultságot. Szabadon látszanak a telefont összetartó csavarok, nincsenek finoman eldolgozva a ház illesztései. A szögletesebb formájú ház első ránézésre inkább kínai klón látszatát kelti, mint az Apple következő nagy dobásáét.

Forrás: [origo]
Szemmel láthatóak a ház illesztései

Új elem a készüléken a Gizmodo által üveghez, műanyaghoz vagy porcelánhoz hasonlított anyag, amiből az iPhone 4 hátlapja készült. Az új anyagtól azt várják a bloggerek, hogy jobb jelerősséget és biztosabb wifi kapcsolatot biztosít majd. Az iPhone 4 akkumulátora 16 százalékkal nagyobb, mint az előző Apple csúcsmobilé. Ezzel együtt a készülék csak három grammal nehezebb a 3GS-nél.

Új szoftver futott rajta

A Gizmodo bloggereinek nem volt lehetőségük megvizsgálni a prototípuson futó szoftvert, mert a készüléket távolról letiltották. A megtaláló azonban arról számolt be, hogy az iPhone OS 4-es verzióját tartalmazza a készülék.

A szakemberek arról is meggyőződtek, hogy nem holmi ügyes hamisítvány vagy kínai klón került a kezükbe. A talált telefont egy Macintosh-hoz csatlakoztatva megjelenik a készüléken a "Connect to iTunes" felirat, illetve az Apple hivatalos fejlesztői eszközei is felismerik a kütyüt.