Magyarországon is jól szerepel a Hankook

Vágólapra másolva!
Hatszorosára növelte nyereségét a magyarországi gyártóbázissal is rendelkező dél-koreai gumigyártó, a Hankook.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai Hankook Tire 133,9 millió eurós üzemi eredménnyel zárta az első negyedévet, ami több mint hatszorosa az előző év azonos időszaki eredménynek - közölte a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező vállalat.

A világ hetedik számú gumiabroncsgyártójának bevétele 2010 első három hónapjában 842,1 millió euró volt, 17,6 százalékkal több mint a tavalyi első negyedévben. A cég magyarországi eladásai 17 százalékkal nőttek. (Tavaly a Hankook magyarországi gumiabroncs-értékesítésének árbevétele 48,550 milliárd forint volt, ez 55,8 százalékos emelkedés a 2008-as 31,770 milliárd forinthoz képest. Az üzemi eredmény 1,171 milliárd forint volt, a 2008-as 8,495 milliárd forintos üzemi veszteséget követően.)

A cég gyorsjelentése szerint az első negyedéves jó eredmények egyrészt a Kínában, Koreában, és Európában tapasztalt erős forgalomnak köszönhető. Ezenkívül pozitív eredményt értek el a nagy teljesítményű (UHP) gumiabroncsok értékesítésében, mivel a szegmensben folytatódott az erőteljes bővülés. A nagy teljesítményű gumik eladásai az első negyedévben több mint 80 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.