Vírus támadja az iPad-tulajdonosokat

Vágólapra másolva!
Bár nem közvetlenül az Apple táblagépét, de az iPadek tulajdonosait célozzák egy e-mailben terjesztett, csak Windows alatt működőképes kártevővel internetes bűnözők.
Vágólapra másolva!

A biztonsági szoftvereket fejlesztő BitDefender cég beszámolója szerint a közelmúltban olyan kéretlen reklámüzenetek keringenek az interneten, amelyek letölthető, az iPad tudását feljavító iTunes szoftver letöltésére sarkallják a címzetteket.

A spamekban linkelt szoftver valójában nem az Apple médialejátszóival és mobiltelefonjaival használatos kliensprogram eredeti honlapjára, hanem egy arra kísértetiesen hasonlító weboldalra vezeti a felhasználókat. Az innen letölthető program pedig valójában egy Bifrose nevű kártevő, amely Mac OS X-en nem, csak Windows alatt működőképes.

Ez a program egy hátsó ajtót nyit a számítógépen, amelyen keresztül illetéktelenek bármilyen adathoz, így jelszavakhoz, bankszámlaszámokhoz is hozzáférhetnek. Ezen kívül a kártevő még a PC-re telepített szoftverek sorozatszámait is eltulajdonítja, csakúgy, mint a levelező-, és chatprogramok belépésének adatait, amelyet továbbít készítőinek.