A Fidesz a menetrendről, az MSZP a kongresszusról egyeztet

Vágólapra másolva!
Kedden ülésezik a Fidesz és az MSZP elnöksége is. A kétharmados többséget szerző Fidesz az elkövetkező időszak menetrendjét véglegesítené az ülésen. A szocialista vezetés a május végére, június elejére tervezett kongresszusról egyeztet, és az is eldőlhet, ki lesz a párt frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Ülést tart kedden a Fidesz elnöksége, itt fogják véglegesíteni a következő hetek, hónapok menetrendjét. Orbán Viktor, a párt elnöke korábban azt mondta, a parlament megalakulása után egy héttel már be akarnak terjeszteni több olyan indítványt, amelyet a kormány megalakulásától függetlenül megtárgyalhat, jóváhagyhat a parlament. A Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn közölte, hogy Sólyom László államfő május 14-re hívná össze az Országgyűlés alakuló ülését.

Az MSZP országos elnöksége is összeül kedden, Lendvai Ildikó pártelnök hétfőn az MTI-nek azt mondta, az ülésen a kongresszus előkészületeiről lesz szó. Vasárnap este, a választások második fordulója után jelentette be a párt, hogy május végén, június elején kongresszust hívnak össze, miután az elnökség felajánlotta lemondását a párt választási szereplése miatt. Az országos elnökség ülése után a megyei elnökök is összeülnek.

Az MTI úgy tudja, a keddi tanácskozásokon kiderülhet, melyik forgatókönyvnek van többsége: az alulról felfelé építkező, teljes körű tisztújításnak még az őszi önkormányzati választások előtt vagy az őszi választások utáni tisztújításnak. Lendvai Ildikó a Magyar Televízió Az este című műsorában azt mondta, a keddi elnökségi ülésen dönthetnek arról is, hogy a testület kit ajánl a frakcióvezetői posztra.