HD-felvevős telefonnal támad az iPhone-ra a Nokia

Vágólapra másolva!
A finn gyártó új telefonja 12 megapixeles fényképezővel, HD-s videófelvevővel, multitouchos kijelzővel és új operációs rendszerrel venné fel a versenyt az érintős okostelefon-piacon.
Vágólapra másolva!

A Nokia N8-as egy nagy méretű, 3,7 hüvelykes érintőképernyővel felszerelt multitouchos telefon lesz, amit a nagy felbontású, 12 megapixeles digitális fényképezőgépe és a HD-felbontásban használható videofelvevője és a Dolby Surround szabványú térhatású hangrendszere emelhet majd ki a mezőnyből.

Az N8-ason debütál majd a Nokia új operációs rendszere, a Symbian^3 is, aminek a premierjét a cég a múlthéten halasztotta el őszre, amikor a telefon piacra kerül. A gyártó korábbi modellekről már ismert, widgetekkel berendezhető kezdőképernyővel, és az Ovi Store-ból letölthető szoftverekkel, ingyenes navigációval és webes tévécsatornákkal - CNN, E! Entertainment, Paramount és National Geographic - kínálja majd a telefont.

Forrás: [origo]
Szépnek szép, és nem is drága

A készülék ráadásul nem is lesz túl drága: a cég 370 eurós (körülbelül 98 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron dobja majd piacra. A Nokia ugyan megőrizte piacvezető pozícióját a hagyományos mobiltelefonok terén, de kiemelkedően sikeres okostelefonja nem volt a 2006-ban kiadott N95-ös óta, amiben a saját kategóriájában először volt wifi és GPS. Az N8-assal a cég némi késéssel ugyan, de az iPhone által lefedett multimédiás okostelefon-szegmenst veszi célba.