Jelentős mínuszban indított a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 608,69 pontos csökkenéssel, 24 282,96 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 2,45 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint az esés "most inkább ígérkezik egy nagyobb korrekció kezdetének, mint az eddigiek". A fejlett piacokon is csökkenés történt elsősorban a görögországi problémák miatt.

A szakértő szerint most sokkal radikálisabban viselkednek a fejlett piacok is, de főleg a magyar börze fő indikátora, a forint.

Reggel az euró 269,79 forint volt, míg kedden késő este 269,75.

A CIB Bank közlése szerint a szerdai nap egyik piacmozgató eseménye lehet az, hogy Angela Merkel német kancellár fogadja az Európai Központi Bank (EKB), a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) vezetőit Berlinben, ahol a Görögországnak nyújtandó mentőcsomagról tárgyalnak.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán dönt alapkamatáról. Az elemzők nem várnak változást. A közlemény várhatóan óvatos optimista hangot üt majd meg a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban - közölte a CIB Bank.