Elbocsát és takarékoskodik az MSZP és frakciója

Vágólapra másolva!
Negyven, az MSZP-nek dolgozó köztisztviselőtől válik meg a választási vereség után az MSZP összezsugorodott frakciója. A pártnak is takarékoskodnia kell, miután támogatása csaknem megfeleződik. A párt és a frakcó sajtóosztályait is összevonják.
Vágólapra másolva!

A napokban kapják kézhez felmondó levelüket az MSZP-frakció egyes köztisztviselő alkalmazottai: a százból negyven embertől kell megválnia a választási vereség miatt a szocialista képviselőcsoportnak - tudta meg az MTI. A párt is csökkenti működési kiadásait.

Az MSZP-frakció mellett dolgozó negyven köztisztviselőn kívül távozni kényszerül a frakció mellől több, más alkalmazott is. Összevonják a frakció és a párt sajtóosztályait.

Az állami támogatás jelentős csökkenése a pártot is takarékosságra készteti: visszaszorítják a kiadásokat a rendezvényeknél és a működés költségeinél is. Döntés született arról is, hogy csökkentik a fizetéseket, megvonják a pártvezetők több juttatását, például megszűnik a szolgálati gépjármű-használat.

Az MSZP óriási választási vereségének egyik következménye, hogy csaknem megfeleződik a párt költségvetési támogatása: az évi 953 millió helyett nagyjából félmilliárd forintot kap majd az államtól a működési költségeire. Ez a feleződés igaz nagyjából a párt alapítványának költségvetési támogatására is, ez idáig több mint 500 millió forint volt.

A parlamenti frakcióknak a képviselőik száma alapján jár működési támogatás az Országgyűléstől, vagyis a 59 fős képviselőcsoporttal rendelkező szocialistáknak májustól lényegesen kevesebb irodája és alkalmazottja lesz, mint eddig.

A választási vereség - a parlamentből való kiesés - miatt nehéz anyagi helyzetbe került az MDF és az SZDSZ is, a két párt anyagi helyzetéről itt olvashat bővebben.