Vágólapra másolva!
Dárdai Pál becsületbeli ügynek tartja, hogy ha úgy adódik, akkor a Bundesliga 2-ben is a Hertha szolgálatában maradjon. Akkor is, ha csökkentik a fizetését.

A Bild című német napilap internetes kiadásának nyilatkozva Dárdai Pál elmondta, amennyiben a berlini csapat jövőre csak a Bundesliga 2-ben folytatja, ő akkor is marad a Herthánál.

"Mi vittük a csapatot oda, ahol most van, ezért ugyanúgy a mi kötelességünk, hogy kihúzzuk a bajból. Számomra ez becsületbeli ügy" - mondta Dárdai, aki reméli, hogy több csapattársa is hasonlóan dönt. A magyar játékos azt is elmondta, nem bánja, ha csökken a fizetése, az nem befolyásolja a döntésében.

Dárdai 1997-ben került a Herthához, amikor a klub még a másodosztályban szerepelt. A következő évben feljutottak, Dárdai pedig azóta 286 Bundesliga-szerepléssel rekorder lett a fővárosiaknál.

A lapnak nyilatkozó klubmenedzser, Michael Preetz elmondta, a játékosok szerződésében lévő záradék lehetővé teszi a fizetések csökkentésétkiesés esetén, és akár a távozni kívánók dolgát is megnehezíthetik.

A német sajtó, elsősorban a Bild, már több játékos nyári átigazolását is tényként közli, köztük a csapatkapitány Arne Friedrichét, akit a Wolfsburggal, és Gojko Kacarét, akit a Hamburggal hoztak hírbe.

A Hertha jelenleg 23 ponttal utolsó a bajnokságban, két fordulóval a zárás előtt öt pont a hátránya az osztályozót érő 16. helyen álló Bochummal szemben (a 15. Nürnbergnek 28 pontja van). A berliniek a hátralévő két fordulóban előbb a Leverkusenhez látogatnak, majd a bajnoki címre hajtó Bayern Münchent fogadják az Olimpiai stadionban, ahol 2009. augusztus 8. óta nem tudtak győzni.