Vágólapra másolva!
Fennállása legnagyobb sikerét arathatja Gera Zoltán focicsapata, a Fulham, amennyiben csütörtök este döntőbe jut az Európa Ligában. Az angoloknak a Hamburgot kell legyőzniük, amiért Gera is sokat tehet George Cohen, az 1966-os világbajnok angol válogatott és a Fulham korábbi szélsője szerint. A másik ágon a Liverpoolnak egygólos hátrányt kell ledolgoznia az Atlético Madrid ellen.

Gól nélküli első meccset hozott a Hamburg-Fulham párbaj az Európa Liga elődöntőjében. Hogy a visszavágó mennyire fontos az angoloknak, jól jelzi, hogy Roy Hodgson nyolc alapemberét, köztük Gerát is pihentette a hétvégi, Everton elleni bajnokin.

"A Fulham megérdemelné, hogy döntőt játsszon" - jelentette ki George Cohen, az 1966-os világbajnok angol válogatott szélsője, aki a londoni kiscsapatban töltötte teljes karrierjét. "Nagy lehetőség előtt állunk, s egy vagy két gólra jók vagyunk olyan játékkal, mint amilyet például a Juventus elbúcsúztatásakor mutattunk be. Gera Zoltán és Clint Dempsey együtt elöl nagyon harcosan játszik és képes betalálni, Damien Duff pedig a gólelőkészítésben remek."

Nagy kérdés, hogy az idényben eddig 19 gólt jegyző Bobby Zamora felépül-e Achilles-ín-sérüléséből. Várhatóan igen, bár Hodgson óvatoskodva csak annyit mondott: reménykedik, de nincs meggyőződve róla, hogy tényleg hadba vetheti a csatárt.

A Hamburgnál az elmúlt napok teljes zűrzavar uralkodott, de mostanra lecsillapodtak a kedélyek. A németek persze nem tettek le az EL-fináléról, melyet a klub stadionjában rendeznek majd. A Bundesligában a Hoffenheimtől vasárnap elszenvedett 5-1-es, hatalmas verést követően a klubvezetés megvált az eddigi vezetőedző Bruno Labbadiától, s helyébe az eddigi helyettest, Ricardo Monizt ültette. Az utóbbi 15 bajnokijából csupán négyet nyerő HSV olyan labdarúgókban bízhat, mint Zé Roberto vagy pályája csúcsán túl is veszélyes csatár, Ruud van Nistelrooy.

A várható kezdőcsapatok:
Fulham:
Mark Schwarzer - Chris Baird, Aaron Hughes, Brede Hangeland, Paul Konchesky - Damien Duff, Dickson Etuhu, Danny Murphy, Simon Davies - Bobby Zamora, Gera Zoltán

Hamburg: Frank Rost - Dennis Aogo, Joris Mathijsen, Jerome Boateng, Guy Demel - David Jarolim, Piotr Trochowski, Zé Roberto, Robert Tesche - Ruud van Nistelrooy, Paolo Guerrero
Játékvezető: Cuneyt Cakyr (török)

Magukban bízhatnak a Liverpool szurkolói

A másik elődöntőben az Atlético Madrid az otthon szerzett 1-0-ás előny segítségével jutna tovább. Az angolok első számú csatára, Fernando Torres továbbra is sérült, a madridiaknál viszont teljes a keret, miután az eltiltását letöltött Sergio Agüero is ott lesz Diego Forlán oldalán. Ha csupán egyetlen gólt is összehoznak, valószínűsíthetően döntős az Atlético.

Liverpool spanyol mestere, Rafa Benítez mintha nem is játékosaiban, hanem a közönségben bízna: "Szurkolóink masszív támogatásával a hátunk mögött bárkit meg tudunk verni az Anfielden."

A várható kezdőcsapatok:
Liverpool:
Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Szotirisz Kirgiakosz, Daniel Agger - Dirk Kuyt, Lucas, Javier Mascherano, Steven Gerrard - Alberto Aquilani - David Ngog

Atlético Madrid: David De Gea - Tomas Ujfalusi, Luis Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez - Jose Antonio Reyes, Paulo Assuncao, Raul Garcia, Simao Sabrosa - Sergio Agüero, Diego Forlán
Játékvezető: Terje Hauge (norvég)