Vágólapra másolva!
Az alapszakaszgyőztes Washington Capitals már az első körben kiesett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, miután az utolsó, hetedik mérkőzésen 2-1-re kikapott a vendég Montreal Canadienstől.

Az amerikai együttes összesítésben már 3-1-re vezetett a párharcban, ám az utolsó három csatát elveszítette. A Canadiens legjobbja a szlovák kapus, Jaroslav Halak volt, aki ezúttal 41 védést mutatott be, míg az előző találkozón 53-szor hárított.

A fővárosiak sztárja, az orosz Alekszandr Ovecskin ezúttal egy gólpasszig jutott, de ez kevés volt. A kiváló csatár a kiesés után ugyanakkor részt vehet majd a jövő héten kezdődő németországi vb-n.

A Canadiens az NHL történetének kilencedik csapata, amely utolsó kiemeltként legyőzte a legelőkelőbb helyen rangsorolt ellenfelét, de az első, amely 1-3-ról tudott fordítani.

A Montreal a következő körben a Sidney Crosbyval és Jevgenyij Malkinnal felálló címvédő Pittsburgh Penguinsszel találkozik. A másik keleti párharcban Philadelphia Flyers-Boston Bruins összecsapást rendeznek.

Nyugaton San Jose Sharks-Detroit Red Wings és Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks főcsoport-elődöntőket rendeznek.

NHL, Keleti főcsoport, negyeddöntő, 7. mérkőzés:
Washington Capitals - Montreal Canadiens 1-2
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Montreal nyerte