Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az olasz lapok már tényként kezelik Rafa Benítez távozását Liverpoolból, a spanyol edző az Atletico Madrid elleni Európa Liga-búcsú után arról beszélt, a nyári szezonban öt-hat játékossal kell megerősíteni a Liverpool keretét.

Csütörtök este Diego Forlán késői gólja lezárta a Liverpool Európa Liga-szereplését. A klub pénteki sajtótájékoztatóján ugyan még téma volt a kiesés, de Rafa Benítez menedzser már a nyári tervekről is beszélt, ezek között azonban nem említette távozását a Juventushoz.

"Benajun gólja után tudtuk, hogy a 2-0-s vezetésünk birtokában is tovább kell küzdenünk. Sajnos a játékosaim a mérkőzés végére már nagyon fáradtak volna, mert addig rengeteget dolgoztak a sikerért" - vette védelmébe Benítez a csapatát, kijelentve, senkit sem akar felelőssé tenni Forlán góljáért.

Amikor a jövőjéről kérdezték az újságírók, azt felelte, hogy a jövő a Chelsea elleni vasárnapi bajnoki mérkőzés, majd egy héttel később a Hull elleni szezonzáró találkozó. Távolabbra tekintve pedig annyit mondott: "Nem tudhatom, mit hoz a nyár."

A kérdést azért feszegették az angol újságírók, mert olasz lapok már tényként kezelik, hogy Benítez nyáron átveszi a Juventus irányítását, sőt, már azt is tudni vélik, hogy aláírt előszerződése van a torinói klubbal. Ennek ellenére a spanyol menedzser a Liverpool nyári megerősítését tervezi.

"Nem volt valami jó szezonunk, rengeteg problémával kellett szembenéznünk az idény folyamán. Sok volt a sérültünk, és nem tudtuk eléggé megerősíteni a támadószekciót sem. Tárgyalunk játékosokkal, a nyáron három-öt új futballistát kell igazolnunk. Csak ez lehet a járható út."

Az Európa Liga elődöntőjének kudarca, és annak a lehetősége, hogy a klub nem ér oda az európai kupaindulást érő helyek valamelyikére, felveti, hogy a Liverpool esetleg nem lesz vonzó célpont az igazán jó játékosok számára.

"Ez semmit nem változtat a tényen, hogy a Liverpool egy hatalmas klub, aminek a továbbra is neve van a világban" - válaszolta erre Benítez.