Vágólapra másolva!
A Girondins Bordeaux labdarúgócsapatának bajnoki helyezése befolyásolhatja Laurent Blanc vezetőedző jövőjének alakulását.

A játékosként világbajnok szakember erről az újságírók vonatkozó kérdéseire válaszolva beszélt a hétvégi forduló előtt, pénteken. "Még nem döntöttem. Hogy mondjam ezt önöknek, kínaiul, vagy angolul?" - reagált dühösen a visszatérő felvetésekre, majd a témát lezárandó annyit azért elárult, hogy valószínűleg együttesének végső pozícióját is figyelembe veszi, amikor arról határoz, hogy megy vagy marad. Blanc előzőleg azt mondta, semmi nem sietteti, mivel 2011 nyaráig szól jelenlegi szerződése.

Arra a felvetésre, hogy van-e összefüggés a gárda visszaesése, illetve az esetleges távozásáról szóló hírek között, úgy reagált, ez csak belemagyarázás. "Ezek szerint önök úgy gondolják, ha februárban vagy márciusban tettem volna bármilyen bejelentést, most kevesebb sérült lenne a keretben" - morgolódott a tréner, akit a francia válogatottal is hírbe hoztak.

A címvédő Bordeaux sokáig a tabella élén állt, s a Bajnokok Ligájában is szépen menetelt, jelenleg azonban, négy fordulóval a vége előtt csak hatodik a Ligue 1-ben, a BL-től pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Nem született gól a francia labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának pénteki slágermérkőzésén a második helyen álló Auxerre és az éllovas Olympique Marseille között. A kikötővárosiak így három fordulóval az idény vége előtt öt ponttal előzik meg riválisukat.

eredmény:
AJ Auxerre - Olympique Marseille 0-0

az élcsoport:
1. Olympique Marseille 35 62-32 72 pont
2. AJ Auxerre 35 39-26 67
3. OSC Lille 34 63-35 61