Vágólapra másolva!
Carlos Queiroz szövetségi kapitány a legjobb négy közé várja a portugál válogatottat a nyári labdarúgó-világbajnokságon, ugyanakkor nem sorolja csapatát világbajnoki esélyesek közé.

A szakvezető szerint az eddigi vb-k alakulása alapján az elődöntőbe általában a nagy esélyesek közül három alakulat jut be, a negyedik helyre pedig egy bővebb csoportból kerül egy együttes.

"A portugál és még vagy tizenöt csapat az esélytelenek helyére pályázik" - jelentette ki külföldi újságírók előtt pénteken, Lisszabonban. Queiroz úgy véli, a végső győzelemre Brazília, Olaszország, Anglia, Németország, Spanyolország és Argentína esélyes. "Ami bennünket illet, valamennyi mérkőzésünkön jó esélyünk van a győzelemre. Ezzel tisztában vagyunk, és ami fontosabb, ellenfeleink is" - tette hozzá.

A szövetségi kapitány nem értett egyet azzal a felvetéssel, hogy Cristiano Ronaldo jobban teljesít klubcsapatában, a Real Madridban, mint a válogatottban. Ő úgy látja, a támadónak korántsem volt problémamentes az elmúlt két idénye, ezért akadtak benne kisebb hullámvölgyek. "A lényeg az, hogy a világbajnokságon profitáljunk abból, hogy a világ egyik legjobbja nálunk játszik" - szögezte le.

A legfrissebb világranglistán harmadik helyezett portugál válogatott a G csoportban a brazilokkal, az elefántcsontpartiakkal és az észak-koreaiakkal mérkőzik meg a június 11-én kezdődő dél-afrikai vb-n.