Vágólapra másolva!
A spanyol futballbajnokság legeredményesebb, együttesen 51 gólnál járó kettősévé lépett elő a Real Madrid támadóduója, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín azáltal, hogy a legutóbbi, hétközi fordulóban előbbi mesterhármast ért el, utóbbi pedig egyszer talált be a kapuba.

A királyi gárda kettőse ezzel 51-47-es vezetésre tett szert legfőbb ellenlábasával, az FC Barcelona csatárpárjával, Lionel Messivel (31 gól) és Zlatan Ibrahimoviccsal (16) szemben, egyszersmind megelőzte a Real történetének eddigi abszolút éllovasát, nevezetesen Puskás Ferencet és Alfredo Di Stéfanót.

Utóbbiak a Real színeiben az 1960/61-es idényben közösen 49 gólt hoztak össze, ezt a rekordot adták most át a múltnak Ronaldóék - írta pénteki internetes kiadásában a Marca című spanyol sportnapilap.

Igaz, Puskásék 30 meccsen szerezték a 49 gólt, míg Ronaldóék 36 találkozó alatt hozták össze az 51 gólos termést, amit az utolsó két fordulóban még növelhetnek. Az 51-ből 26-ot jegyez Higuaín és 25-öt Ronaldo, produktumukat önmagában minősíti, hogy a Real eddig 96-szor volt a mostani szezonban eredményes, vagyis Ronaldóék ketten szerezték a csapat találatainak több mint a felét.