Űrháború és világvége

Vágólapra másolva!
Igyenes Modern Warfare 2, az űrbe kilépő emberiség egymás elleni harcairól szóló epikus csatajáték, rohanós gépelésoktató és nagy ügyességet igénylő ugrálós játék hétvégi játékajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Lenyűgöző munkát végeznek az Angels Fall First univerzumot megteremtő modderek. Megterveztek egy galaxist, kitalálták a szembeálló feleket - csak emberek vannak, nem kellenek holmi idegenek egy űrkonfliktushoz - és fáradságos munkával átalakítottak néhány játékot erre a világra.

Sorozatuk legújabb darabja az Unreal szabadon kiadott motorját és fejlesztői csomagját használja, és hatalmas méretű csatákkal várja a játékost. A Planetstorm nevű program két pályát tartalmaz, az egyikben űrcsatát vívhatunk, a másikon viszont egy bolygófelszíni ütközetben vehetünk részt. Mindkét pálya tele van járművekkel, a földi harcról szóló egyszerűbb szinten dzsipekbe, tankokba és sugárhajtású repülőkbe ülhetnek be a gamerek. Az űrbéli küzdelemben pedig a különböző ágyútornyok és a hajó parancsnoki hídja között választhatnak a játékosok.

Forrás: [origo]
Ember embernek embere: masiákkal teli multiplayer gyilkolászás a Planetstorm

A Planetstorm UDK verziója kicsit több mint egy demó, de nem érződik még lecsiszolt teljes játéknak. Az UDK-s verzió szépsége, és a sokféle járgány miatt kipróbálását mindenképpen ajánljuk az erősebb PC-vel rendelkező gamereknek.

Ingyenhétvége és demók

MODERN WARFARE 2

Ismét ingyen hétvégével próbálja meghódítani a gamereket a tavalyi év legsikeresebb videojátéka, a Call of Duty: Modern Warfare 2. A vegyes fogadtatású, rizikós jeleneteket is tartalmazó lövöldözős játék kilenc-tíz órányi filmszerű kalandot biztosít a profi játékosoknak. Aki ma időben nekikezd a hatalmas, 12 gigabájtos játék letöltésének, annak vasárnap este még lehet pár órája arra is, hogy pár látványos többjátékos meccsbe is beszálljon, miután végigjátszotta a történeti módot.

Forrás: [origo]
Ingyen játszható hétvégén a Moder Warfare 2

A játék futtatásához erős, gamer PC szükséges Steam klienssel. Aki annyira beleszeret a Hollywood trónjára törő akciójátékba, hogy meg is szeretné venni, a hétvége alatt 17 százalék kedvezménnyel 50 euróért szerezheti be a programot.

BOUNTY ARMS

Nem csak lövöldözős játékokat lehet csinálni az Unreal motorjából, ennek bebizonyítását tűzte ki maga elé a Bounty Armst fejlesztő csapat. A Bounty Arms-ban egy romosan kinéző, de remekül felfegyverzett robottal kell ugrálós pályákat. A minden sarokból rohamozó ellenségeket rugós bokszkesztyűvel, vállon hordott nagy ágyúval és hatalmas, sövénynyíró ollóval lehet jobb belátásra téríteni.


Bounty Arms: csinos platformjáték szakadt robot hőssel

Az űrhajóra belsejére hasonlító játéktér ugyan három dimenziós, de a robotunkat csak egy egészen vékony sávban kell navigálnunk. A Bounty Arms közelebb van a remek ál-3D-s ugrálós Trine-hoz, mint bármelyik Unreal alapú programhoz. A szintek teljesítéséhez nem csak az elérhető legnagyobb fegyverekre van szükség, hanem arra is, hogy a gamer pontosan tudon ugrálni, és ügyesen ki tudja kerülni a felé érkező lövedékeket. Ehhez képest talpig páncélba burkolt harcosnak lenni nem is igazán nehéz.

Az ingyenesen letölthető demót csak egyedül lehet teljesíteni, a fejlesztők azonban azt ígérik, hogy a hamarosan érkező teljes verzióban négy játékos is.

CANABALT (OKTATÓ VERZIÓ)

Oktató verzió készült a tavalyi év legjobb flashjátékából. A Canabalt először a böngészős játékosokat hódította meg, aztán az iPhone-okra települt fel, most pedig talán sikerül beköltöznie az iskolai géptermekbe is.


Rohanós játék a Canabalt

Az alapjátékban a program hős nagy rohanásban van, a tetőkön végigfutva próbál elmenekülni a városból, ami felett idegen űrhajók húznak el, időnként bombákat is dobálva az épületekre. A sikeres meneküléshez egy billentyűt kell nyomkodni, az ugrást. A gépelést oktató verzióban annyit nehezítettek a játékmeneten, hogy mindig más billentyűt kell leütni, hogy ugorjon a hős. Ez a feladat kis tempónál még nem nehéz, de amikor már gyorsan rohan a hős, nagyon ügyesen kell váltani a gombok között.

Az oktatójáték sikerét az alapjáték addiktív volta biztosítja. A rendre sikertelennek bizonyuló szökési kísérletek arra késztetik a játékosokat, hogy újra és újra megpróbálkozzanak a lehetetlennek, így hosszú félórákra a gép elé tudja ültetni a gamereket az egyszerű szoftver.

Jótékonysági játékakció

Nagy videojáték vásárt hirdetett öt független játékfejlesztő stúdió. Mindegyikük egy-egy programját dobta be a Humble (?) kosarába, árszabás helyett pedig azt javasolták a gamereknek, hogy mindenki annyit fizessen, amennyit szerint a csomag ér. A vásárló arról is dönthet, hogy az összeg a feljesztőkhöz vagy az általuk megjelölt alapítványokhoz kerüljön.


Öt remek játékhoz lehet hozzájutni a jótékonysági akcióban

A csomagban a remek World of Goo puzzle játék, a fejtörőkkel teli ugrálós Gish, az Aquaria, a rejtélyekkel teli, első személyű horrorjáték, a Penumbra és a Lugaru HD verziója található meg. A Penumbrához további akció is kapcsolódik, a csomagot megvevő gamerek kedvezményesen vásárolhatják meg a folytatásokat.

A jótékonysági vásár honlapján lehet bankkártyával, PayPallel és a Google Checkout nevű fizetési szolgáltatásával fizetni. A három megoldás közül mindegyik elérhető hazánkból, bár némelyik csak dombornyomott kártyával működik, így az adakozni - és játszani - vágyók biztosan meg tudják venni a csomagot.