Vágólapra másolva!
Feszült hangulatban ért véget a Soproni Ligában rendezett Zalaegerszeg-Budapest Honvéd (0-1) mérkőzés, a hazaiak ugyanis kritizálták a szerintük a csapat kárára többször is tévedő Bede Ferenc játékvezetőt, Nagy Ferenc, a ZTE tulajdonosa pedig arra kérte a találkozó ellenőrét, szondáztassa meg a bírót, írja a Nemzeti Sport.

A Honvéd Panikar öngóljával nyerte meg a meccset, amelynek tudósításában Bede az egytől tízig terjedő skálán hármas osztályzatot kapott, az indoklás szerint nem ítélt meg egy büntetőt a ZTE javára Balázs Zsolt buktatásánál, és többször is úgy tűnt, nem ura a helyzetnek, egy ízben például a sárga helyett a piros lapott mutatta fel, majd gyorsan korrigálta a hibáját.

A vereség mellett a bírói ítéletek miatt is bosszúsak voltak az egerszegiek, Nagy Ferenc tulajdonos a Nemzeti Sport értésülései szerint arra kérte a meccs ellenőrét, Márton Sándort, hogy szondáztassák meg Bedét, de ezt a játékvezetők elnöke, a telefonon felhívott Vágner László megtiltotta.

Az ügynek minden bizonnyal lesz folytatása, legalábbis könnyen elképzelhető, hogy a rossz napot kifogó Bede a következő fordulóban nem kap meccset.