Vágólapra másolva!
Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya kihirdette végleges, 23-as keretét a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, amelyben nem kapott helyet többek között Ronaldinho és Adriano sem. A holland keret nagy hiányzója Ruud van Nistelrooy, a Hamburg csatára.

A FIFA év legjobb játékosának korábban kétszer is megválasztott Ronaldinho tavaly április óta nem szerepelt a nemzeti csapatban, s ugyan formája az AC Milanban erre a szezonra sokat javult a 2008/2009-es idényhez képest, a szakvezető nem szavazott neki bizalmat. Mellette a 2002-es vb-győztes csapat több más, jelenleg is aktív sztárja sem került a keretbe, így Adriano, Ronaldo és Roberto Carlos sem.

A brazil szakírók Ronaldinhót kifejezetten követelték a csapatba, ám ugyanúgy kimaradt, mint a másik két kedvencük, a nemzeti bajnokság idén felfedezett ifjú csillagai, a Santost erősítő 18 éves Neymar és a 20 éves Paulo Henrique Ganso.

"Van néhány nagyon tehetséges fiatal labdarúgónk, de őket ki kell próbálni, mielőtt vb-n szerepelnének. Talán készen állnak egy vb-re, talán nem" - osztotta meg kételyeit Neymarral és Gansóval kapcsolatban a csapathirdetésen megjelent több száz újságíróval Dunga, aki jelezte, hogy később megnevez majd hét tartalék embert, akik sérülés esetén számításba jöhetnek.

A brazil válogatott húzóneve egyértelműen a Real Madridban játszó Kaká, illetve a Santosban remeklő Robinho lesz.

A 23-as brazil keret:
kapusok: Julio Cesar (Internazionale), Gomes (Tottenham Hotspur), Doni (AS Roma)
védők: Maicon (Internazionale), Daniel Alves (FC Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Internazionale), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)
középpályások: Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Gilberto Silva (Panathinaikosz), Josue (VfL Wolfsburg), Ramires (Benfica), Felipe Melo (Juventus), Kleberson (Flamengo), Julio Baptista (AS Roma)
csatárok: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Santos), Grafite (Wolfsburg)

Kimaradt Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány kedden kihirdetett, 30 fős világbajnoki keretéből Ruud van Nistelrooy, a Hamburger SV csatára. A támadó a 2008-as Európa-bajnokság után lemondta a válogatottságot, de a mostani idényben azt mondta: ha számítanak rá, szeretne ott lenni Dél-Afrikában. A szakvezető azzal indokolta döntését, hogy a játékos térdsérülése miatt sokat kihagyott, s még nem érte teljesen utol magát.

A 30-as holland keret:
kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Sander Boschker (Twente Enschede), Michel Vorm (Utrecht)
védők: Vurnon Anita (Ajax Amsterdam), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic Glasgow), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam)
középpályások: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (Bayern München), Wout Brama (Twente Enschede), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax Amsterdam)
csatárok: Ryan Babel (FC Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Jeremain Lens (AZ Alkmaar), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)