Nyílt nap hétfőn az akadémiai csillagvizsgálóban

Vágólapra másolva!
Május 17-én, hétfő délután nyílt nap keretében meglátogatható az MTA Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet budapesti központja, pár perc sétára a Normafától.
Vágólapra másolva!

Minden évben nyílt napot tart a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézet (Konkoly Obszervatórium), amely alatt iskoláscsoportok, érdeklődők látogatást tehetnek az intézet budapesti központjában. A kutatók munkahelye és az értékes gyűjtemény felett rendelkező könyvtár mellett itt található a múlt század nagyobb hányadában legnagyobb magyar távcső, egy 60 cm-es teleszkóp is, amellyel jelenleg is nemzetközileg elismert tudományos munka folyik.

Idén a nyílt nap május 17-én, hétfőn lesz, s a jelenlegi tervek szerint délután 1 és 5 között bárki felkeresheti az akadémiai kutatóintézetet. A torlódások elkerülése végett minden egész órakor fog indulni a látogatók szervezett vezetése, így mindenkitől azt kérik, hogy lehetőség szerint 13:00, 14:00, 15:00 vagy 16:00-ra időzítse az érkezését (érdemes telefonon bejelentkezni a 06-1-391-9322 számon). A Konkoly Obszervatórium pár perc sétára található a 90A jelzésű busz normafai végállomásától, a Csillebércig közlekedő 90-es busz pedig az intézet kapujában teszi le a Csillagvizsgáló megállóban leszálló utasokat (cím: 1121 Budapest, Konkoly Th. M. út 13-17).

Az érdeklődőket csillagászati előadások, a 60 cm-es távcső bemutatása, illetve derült idő esetén kistávcsöves Nap-bemutatás fogadja. Mindenkit szeretettel várnak a Konkoly Obszervatórium munkatársai!

Forrás: hirek.csillagaszat.hu