Vágólapra másolva!
Rövid időre hazatért szülővárosába, Itauguába Salvador Cabanas paraguayi válogatott labdarúgó, akit január 25-én fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban.

A 29 éves futballistát az elmúlt időszakban egy Buenos Aires-i klinikán kezelték, melyre az egy hétre tervezett hazalátogatása után visszamegy majd. Állapota gyorsan javul, március közepén már arról számolt be, hogy csaknem teljesen meggyógyult, és hamarosan visszatér a pályára.

A játékosról korábban szinte lemondtak az orvosok, ám ő - kisebbfajta csodaként - visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, s egy ideje már teljes felépülésével kecsegtetnek a szakemberek. Ugyanakkor a koponyájába fúródott golyót nem veszik ki, mivel annak eltávolítása túlságosan is nagy kockázattal járna.

Paraguay válogatottjának vezére - aki légiósként a mexikói America futballistája - klubjában 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores-kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a nyári világbajnokságra készült, a selejtezősorozatban hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.

A vb-re utazó csapatba nem kerülhetett be, a paraguayi szövetség azonban fontolgatja, hogy a bővebb delegáció tagjaként kiviszi őt Dél-Afrikába.