Vágólapra másolva!
Kammerer Zoltán Vereckei Ákossal és Kucsera Gáborral indul párosban a hétvégi MOL Világkupán. A kajakos a közös folytatás minimumának a dobogós helyeket nevezte meg.

A tavalyi MOL Vk-n 13 aranyérmet zsebeltek be a Szállítók, a többek között Kovács Katalin és Vajda Attila nevével fémjelzett magyar kajak-kenu válogatott.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kucsera és Kammerer - cél a dobogó

A győzelmet ugyanakkor nem adják ingyen, tudja ezt Kammerer Zoltán is, aki páros ezer méteren Vereckei Ákossal, 500-on Kucsera Gáborral ül rajthoz - a közös folytatáshoz pedig egy dobogós helyet tekint alapnak.

"Számomra kísérleti verseny lesz ez a Világkupa" - mondja Kammerer. "Most dől el, hogy érdemes-e Vereckei Ákossal közösen a párossal próbálkoznunk. Egyelőre, az edzések alapján úgy látom, hogy igen, de a döntő választ a Vk eredménye adja majd meg. Bízom benne, hogy ezer és ötszáz méteren is képesek leszünk majd a legjobb három egység között zárni. Ha nem, akkor érdemesebb más számok felé nyitni a válogatón. Gondolok itt egy új párosra vagy az egyesre, amely a négyes szempontjából fontos lehet, hiszen a szövetségi kapitány egyéni eredmények alapján állítja majd össze a csapathajót az Európa-bajnokságra. Mostanában kissé nosztalgikusan gondolok a négyesre, hiányoznak azok a régi szép idők."

Hogy a fiatal csapathajóink mire mennek majd a Világkupán K-4 1000 méteren, az egyelőre nagy kérdés, ám 200 méteren Molnár Péternek, Dudás Miklósnak vagy párosainknak köszönhetően akár meglepetést is okozhatnak versenyzőink. A legalaposabban a 24 esztendős Dombi Rudolf evezi majd be a maty-éri pályát, hiszen K-4 1000 méteren, K-1 500 méteren és a rutinos Beé Istvánnal K-2 200 méteren is elindul.