Hamarosan a Yahoora mehet a Farmville

Vágólapra másolva!
A Facebookról ismert kertészkedős közösségi játék fejlesztője, a Zynga már biztosan nem hagyja el a közösségi oldalt, de a cég a Yahooval is megállapodott, így szoftverei annak oldalain is elérhetőek lesznek.
Vágólapra másolva!

A Yahoo és a Zynga szerdán bejelentett egyezségének köszönhetően a Farmville és a cég hasonló játékai újabb 600 millió felhasználó számára lesznek elérhetőek - írja a Techcrunch. A Zynga egyelőre nem jelentette be, pontosan melyik játékaiból készít majd yahoos kiadást, de aligha hagyhatja ki a legnépszerűbbet, a Farmville-t, amely egy ideje - igaz, Facebookos bejelentkezéssel, de - önálló webcímen is elérhető.

A Yahoora való átíráshoz a cég szerint néhány hónap kell, és a szoftvereket nem csak kifűzik a portálra, hanem szorosan integrálják is a Yahoo különböző szolgáltatásaiba. A felhasználók így a Yahoo Games aloldalon kívül a portál levelező- és chatrendszerén keresztül is elérhetik majd a játékokat, és ott is kaphatnak értesítéseket a bennük zajló eseményekről.

A szoftvergyártó játékait felfuttató Facebookkal pár héttel ezelőtt került összetűzésbe. A Zynga számára az első sérelem az volt, hogy a közösségi oldalon korlátozták az alkalmazásokból a felhasználók felé irányuló üzenetküldést. A vállalat bevételeit az is kellemetlenül érintette, hogy a Facebook kizárólag saját online fizetési rendszerét (Facebook Credits) engedi használni a játékokban, aminek a forgalmából 30 százalékos jutalékot vesz le magának, és hosszú távú együttműködési szerződésre akarta kényszeríteni a Zyngát.

A szoftvercég végül beadta a derekát, és öt évre leszerződött a Facebookkal, de előbb létrehozta a Farmville.com-ot, és februárban az MSN Gamesen, a Microsoft flashjátékos oldalán is megjelentette a kertészkedős játékot.