Vágólapra másolva!
Janics Natasa és Kovács Katalin párbaja jelenti majd a szegedi MOL Kajak-kenu Világkupa egyik legizgalmasabb párbaját. A háromszoros olimpiai bajnok Janics nyerne, de azt mondja: elsősorban erőfelmérő lesz a hétvégi verseny.

A hétvégi MOL Világkupa egészének egyik legizgalmasabb száma a női K-1 500 méter lesz, ahol Kovács Katalin és Janics Natasa csap majd össze. A párosban két olimpiai aranyat szerző versenyzők nemzetközi mezőnyben még nem vívtak egymással éles versenyt ezen a távon, így igazi presztízscsata várható kettejük között.

Janics szerint a nagy futam elsősorban mércét jelent majd: "Összecsapunk Katival, de szerintem ennek nincs különösebb jelentősége. Természetesen mindketten a győzelemre hajtunk, ám ennél sokkal fontosabb, hogy mindannyiunk számára kiderül: nagyon jó vagy esetleg nagyon rossz úton járunk-e a felkészülésünkben. És ez mindegyik számra érvényes. De azért jó lenne három arannyal zárni a hétvégét!"

A vajdasági sportolónő három számban indul majd hétvégén: a K-1 500 mellett 200 méteren, valamint Kovács Katalinnal, Benedek Dalmával és Kozák Danutával a vb-címvédő négyesben, amely ezúttal is örökrangadóra készül a német egység ellen.

Janics ezen kívül K-1 200-on is vb-címvédő, ez pedig azért fontos, mert Londonban ez is olimpiai szám lesz.

Ugyanakkor a fiatalabb versenyzők is bevállalósak lesznek ezen a hétvégén: a sokszoros ifjúsági világbajnok Hegyi Zomilla négy (K-2 1000 m, K-2 500 m, K-1 200 m, K-2 200 m), míg Vad Ninetta három (K-2 1000 m, K-4 500 m, K-2 200 m) számban is rajthoz áll Szegeden.