Vágólapra másolva!
Negyedik alkalommal védte meg a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko, aki a gelsenkircheni profigálán a korábban Veres Lászlóval is dolgozó lengyel Albert Sosnowskit ütötte ki a tizedik menetben.

A nagy szurkolótáborral rendelkező ukrán címvédő, és a volt Európa-bajnok Sosnowski találkozójának színvonala sajnos elmaradt a várttól, és a mindent eldöntő 10. felvonásig gyakorlatilag ugyanabban a mederben zajlott az összecsapás: a magasabb Klicsko a szorító közepét uralva próbálta becserkészni alacsonyabb riválisát, a kihívó pedig sok mozgással és távolról indított akciókkal igyekezett eltalálni a világbajnokot.

A kevés látványos ütésváltással tarkított mérkőzés meddő Klicsko-fölénnyel telt, és Sosnowski folyamatosan fogyó kondíciója elővetítette az idő előtti befejezést, amire a már említett 10. menetben került sor.

Az ominózus etap záró percébe fordulva Klicsko előbb megrendítette riválisát, majd pár másodperccel később egy fejre mért jobbossal a sarokba döntötte Sosnowskit, akit Jay Nady mérkőzésvezető azonnal, számolás nélkül le is léptetett.

A 38 éves Vitalij Klicsko címvédése mellett 40. profi győzelmének is örülhetett, míg a Sárkány becenevű Sosnowski harmadik hivatásos vereségét volt kénytelen elkönyvelni.

www.profiboksz.hu