Angolszász játékosok nélkül forognak a papírok a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35,54 pontos emelkedéssel, 21 974,01 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,16 százalékkal erősödött. Az USA és Nagy-Britannia szünetet tart, ezért alig várható ma forgalom.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt mondta: "tompa nap lesz" a hétfői, mivel sem a londoni, sem az amerikai piacok nem lesznek nyitva. Emiatt csekély forgalmú nap várható, amely irányt sem fog mutatni. Az elemző nulla körüli nyitásra számít a BÉT-en, hasonlóan az európai piacokhoz.

A CIB Bank elemzése szerint ugyanakkor bár a hét amerikai és brit piaci szünnappal kezdődik, a hétfői kereskedés mégsem lesz unalmas. Egyrészt az alacsonyabb likviditás miatt hektikusabb mozgások várhatók, másrészt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

A piaci várakozások szerint hosszú idő után először változatlan maradhat az irányadó ráta. Emellett az euróövezetben fontos adatok látnak napvilágot: a pénzmennyiség és a fogyasztói árindex adatai gyenge inflációs nyomásra utalhatnak, míg az Európai Bizottság bizalmi indexeinek korábban látott emelkedése lassulhatott a piaci feszültségek hatására.

A BUX 40,27 pontos, 0,18 százalékos csökkenéssel, 21 938,47 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 25,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott.