Magyarország az elégedettségi rangsor végére került

Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint a magyarok vannak a legkevésbé kibékülve a lakókörnyezetükkel, minden harmadik magyar ugyanis azt mondta, hogy nincs megelégedve azzal a hellyel, ahol lakik.
Vágólapra másolva!

Az Ipsos 23 országra kiterjedő vizsgálata szerint a hollandok alkotják a világ legelégedettebb helyi közösségét, de az élmezőnyben ott van Kanada, Ausztrália, India, Németország és az Egyesült Államok is.

Az Ipsos elégedettségi vizsgálatában a legtöbben (35 százalék) Magyarországon mondták azt, hogy nincsenek megelégedve a lakóhelyükkel, és a magyaroknál csak a dél-koreaiak állították kevesseben, hogy elégedettek (45, illetve 34 százalék). Az elégedetlenek tábotához tartoznak a japánok, a kínaiak és az oroszok is.

A jelentésből az is kiderül, hogy mi az a három legfontosabb tényező, amelyen javítani szeretnének a lakosok. A legfontosabb lakókörnyezetet javító prioritások közül néhány világviszonylatban is egyöntetűen megjelenik: az álláslehetőségek, az utcák tisztántartása, a közbiztonság és a közösségi közlekedés színvonala. A felmérés arra is rámutatott, hogy az országok különbözősége nem akadálya a helyi hasonlóságoknak: az utak, járdák karbantartása első számú prioritás például Belgiumban, Lengyelországban,Oroszországban, Kanadában és Indiában egyaránt.

Természetesen különbségek is mutatkoznak. Nagy-Britanniában például a kamaszok számára nyújtott szabidős programok bírnak a legnagyobb jelentőséggel, Brazíliában az egészségügyi ellátás színvonalának javítása, Kínában a környezetszennyezés csökkentése az, amit a polgárok legfontosabbként jelöltek meg.

Magyarországon a legfontosabb területek a munkahelyteremtés, a bérszínvonal és az utak, illetve járdák karbantartása lett.