A Playstationt is lepipálhatja a Nintendo

Vágólapra másolva!
Gyülekeznek a pletykák a Nintendo készülőben levő 3D-s megjelenítésre is képes konzoljáról. A szemüveg nélkül is térbeli képeket ígérő, az Xbox 360 és a Playstation 3 grafikáját is lepipáló készüléket az E3 szórakoztatóipari kiállításra várják.
Vágólapra másolva!

Keveset tudni a készülő kütyüről, az új készülék neve azonban már biztosnak tűnik. A Nintendo számos védjegyet jegyzett be Japánban, amik a 3DS típusmegjelölést tartalmazzák. Ezek között van a 3DSWare név is, ami azt sejteti, hogy a 3D-s játékokat külön, a konzolról elérhető webboltból vehetik majd meg a gamerek.

A megjelenési dátum egyelőre nagyon bizonytalan, a készülék bejelentésekor csupán annyit nyilatkozott a cég, hogy a japán pénzügyi év vége előtt piacra kerül a 3DS. Könnyen elképzelhető azonba, hogy a 2011 márciusi időpont előtt megvásárolható lesz az új generációs készülék.

Az IGN játékújság szakértői szerint a 3DS nem lehet jelentősen drágább, mint a jelenleg kapható Nindento kézikonzolok. A cég aktuális csúcsterméke a nagyképernyős DSi XL jelenleg 190 dollárba kerül, várhatóan a 3DS-t is meg lehet majd kapni 200 dollár alatt. A térbeli játékokat futtató konzol ráadásul lenyomhatja a 2D-s kijelzőjű Nintendók árát is.

Olyan jó, mint a PS3

A vadabb pletykák azt állítják, hogy a 3DS grafikája hasonló lesz a Playstation 3-hoz és az Xbox 360-hoz. Az IGN-nek nyilatkozó fejlesztők szerint a készülő kézikonzol messze maga mögött hagyja a Wii és a legújabb DS-ek teljesítményét, és olyan megjelenítésre képes, mint a HD felbontású konzolok.

A 3DS újítása a fejlett - és az ígéretek szerint kikapcsolható - 3D-s effektek mellett a Playstation Portable-n a kezdetek óta meglevő analóg joystick és a konzolt rázó vibrálómotor lehet még.

Az igazságra még több mint egy hetet kell várni. A Nintendo június 15-én tartja az E3 játékipari konferencia előtti nagy sajtótájékoztatóját, amin leleplezhetik az új kütyüt.